Bijzonder planHet is al weer bijzonder lang geleden dat ik een nieuw artikel heb geplaatst op mijn blog… Daarom ben ik  er weer eens goed voor gaan zitten. Ik vond het namelijk hoog tijd om jullie te vertellen over Bijzonder Plan: een nieuw initiatief in de woningmarkt met als doel koopwoningen bijzonder betaalbaar te maken voor een bijzonder brede doelgroep.

Bij Bijzonder Plan mag de koper van een bestaande woning ervoor kiezen om zijn nieuwe huis op erfpachtgrond te kopen.  Het leuke is dat het Bijzonder plan zowel  toepasbaar is op nieuwbouwwoningen als op bestaande koopwoningen. Dus ook als je plannen hebt om je eigen huis te verkopen kan dit bijzonder interessant zijn! Het zit namelijk vol keuzes, voordelen en zekerheden.

Maar waarom zou je een huis op erfpachtgrond willen? Misschien omdat je zo meer mogelijkheden krijgt om je woning te financieren. Hmm… dit kan best nog wel eens aantrekkelijk worden hè? En wees gerust, je erfpachtrecht is eeuwigdurend. Die zekerheid krijg je er zomaar bij! Best bijzonder toch?

Maar er zitten nog meer bijzonder mooie kanten aan. Er is namelijk ten alle tijde een afkooprecht van de erfpacht. Je kunt er dus altijd voor kiezen om de grond in volle eigendom te krijgen. En ook als je je huis op erfpachtgrond wilt verkopen, kan de koper kiezen om het te kopen op basis van eigen grond of op basis van erfpachtgrond. Bovendien is de vergoeding die je betaalt voor de erpacht (ook wel canon genoemd) transparant. Een bijzonder voordeel voor bijvoorbeeld senioren kan zijn dat je je eigen vermogen uit de stenen houdt en dus beschikbaar blijft om leuke dingen te doen.

Je merkt het wel, wat mij betreft wordt erfpachtgrond een stuk populairder. Gelukkig kom ik  het Bijzonder Plan-logo steeds vaker tegen.  Misschien heb je het ook al wel gezien bij nieuwbouwproject Stadszicht II in Tholen.